Velkommen av havet - mer enn en kokebok

Boka følger sju marine råvarer fra Trøndelag, fra artenes oppvekstområder, via fiskerne til kokkene Lars Erik Vesterdal, Bjørnar Buserud og Eivind Austad ved Rica Nidelven Hotel som har laget mer enn 30 retter med tilhørende oppskrifter.

Med denne boka ønsker vi å gi deg historien bak smakene og inspirere deg til større matopplevelser.

Boka er skrevet av biolog Kari H. Bachke Andresen fra Trondheim. En rekke forskere, fiskere, forvaltere og bransjefolk har bidratt med fagstoff og informasjon til boka.
Gitt ut på eget forlag «MARIN-ka.no» august 2013.
Foto fra boka: Mari Vold

Kjøp av boka
Boka kan du bestille ved å sende meg en mail: kari_helene.andresen@yahoo.no
Pris kr 340,- + frakt.

Boka er også å finne i mange bokhandlere og spesialbutikker som promoterer lokalmat i Trøndelag. Pris i bokhandel er kr 390,- Den har i tillegg blitt populær som firmagave når man ønsker å gi noe "trøndersk" eller mat og hav-relatert.
Ved bestilling av stort antall bøker, ta kontakt på mail for pristilbud: kari_helene.andresen@yahoo.no

Boken tar utgangspunkt i Trøndelag, men kan anbefales som en velsmakende komposisjon for alle med en interesse for mat og kultur hentet fra havet. Boken er leskende for både øyet og intellektet, samtidig som inspirasjonen til å gå kokkene i næringen er gitt.

MEA, medlemsblad for Norges Fiskarlag        

”Første august i år (2013) kom en kokebok som går så tett på fisken og verdenen den kommer fra som overhode mulig. Aldri før har det blitt gitt ut en bok med oppskrifter som til de grader er bygd opp fra bunnen. Hans Morten Sundnes anbefaler denne boken på det varmeste.

Norsk Fiskerinæring