En unik formidlingsopplevelse produsert i samarbeid med NTNU Vitenskapsmuseet og Den kulturelle skolesekken i Trondheim kommune.

 

grunnskolene1

 

Langs trøndelagskysten bugner det av smakfulle marine råvarer og elevene inviteres til å stifte nærmere bekjentskap med et utvalg av artene.
I undervisningsopplegget får elevene se, kjenne, lukte og smake på flere av de spiselige artene vi finner langs kysten og spesielt i den artsrike Trondheimsfjorden. Etter innledende samtale om artenes biologi og levevis får elevene sanse råvarene. De vil stifte nærmere bekjentskap med levende arter i saltvannsakvariet, samt se, lukte og ta på arter i kjøledisken. Det hele avrundes ved at kokken tar elevene med på å lage noe «godt» fra havets arter for å utfordre smaksløkene.

 

grunnskole1

 

Ønsket er å spre kunnskap og engasjement til barn og unge om lokale marine råvarer, om artenes levevis og hvordan de blir benyttet. Håpet er å få elevene til å forstå historien til sjømaten som blir servert – «Historien bak smaken». Det handler om grunnlaget for forvaltning, kulturoverføring og ressursutnyttelse, og ikke minst ressursnytelse. Vi ønsker at alle skal få en unik matopplevelse!

 

grunnskole2
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Det har vært et flott opplegg. Dette var interessant stoff som traff aldersgruppen godt. Det var innholdsmessig variert og sjømaten på slutten aktiviserte elevene på en god måte.

Andreas Lykke, lærer ved Byåsen skole.

Aktivitet

2019
Et tilbud for ca. 800 elever og lærere i perioden 29. oktober - 8. november.

2018
Et tilbud for ca. 800 elever og lærere i perioden 30. oktober - 9. november.

2017
Et tilbud for ca. 800 elever og lærere i perioden 31. oktober - 10. november.

2016 
Et tilbud for ca. 800 elever og lærere i perioden 1 - 11. november.

2015
Et tilbud for 570 elever og lærere i perioden 3 - 13. november.

2014
Et tilbud for 1060 elever og lærere i perioden 11 - 28. november.